Donderdag 6 juli 2017 53e Slag van Ambacht voor Elite / Beloften en Sportklasse

De charmante rondemiss Lisa van der Ven met de winnaar van de “Slag” Koos-Jeroen Kers en de nummers twee en drie Peter Schulting en Roy Pieters.

De Heer A. Hokke van Stout bouwonderneming uit Hardinxveld-Giessendam staat al klaar om het startschot te lossen, daarbij geassisteerd door rondemiss Lisa.

Op de linker foto zijn de renners vertrokken voor hun 90 kilometer. Oud Ambachter André Gelens maakt nog een praatje met de heer Hokke van Stout Bouwonderneming en rondemiss Lisa en de heer Jilles Spruit van de organiserende stichting luisteren mee.

De uiteindelijke kopgroep van vijf waaruit Koos-Jeroen Kers in de finale ontsnapte om solo over de streep te komen. Op de linker foto rijdt Lars van der Vall op kop voor Jordy Buskermolen, Roy Pieters, Peter Schulting en Koos-Jeroen Kers.

Veel sponsors en belangstellenden op het middenterrein bij start en finish.

Het moment waarop Koos-Jeroen Kers in het zwart ( geleende outfit omdat hij vergeten was zijn koffer in de auto te zetten ) besluit zijn mede vluchters achter zich te laten om solo de laatste ronden af te leggen. Dank zij een verstandige beslissing van jury voorzitter Theo van der Leist om de wedstrijd vanwege een dreigende onweerslucht met 5 ronden in te korten,  konden de vijf overgebleven renners in koers nog net droog finishen. De huldiging verliep in stromende regen.

 

Na een droge finish een kletsnatte huldiging met v.l.n.r. Peter Schulting, Koos-Jeroen Kers, rondemiss Lisa van der Ven en Roy Pieters

SPORTKLASSE

Om de grote prijs JW BEMIDDELING

Brian Burggraaf wint voor de tweede achtereenvolgende keer de Slag van Ambacht bij de sportklasse  voor Jarno van Krimpen en Wout Roos. Het was al de derde keer dat Brian Burggraaf als eerste over de streep in Hendrik Ido Ambacht, eerder deed hij het al in 2010 bij de B amateurs en ook vorig jaar was hij de eerste.

André Gelens na afloop in gesprek met Jarno van Krimpen die tweede werd.

Het huldigingpodium met v.l.n.r. Jarno van Krimpen, Brian Burggraaf, Wout Roos en Lisa van der Ven.

Scroll Up