Zaterdag 13 augustus 1970 10e Slag van Ambacht voor Amateurs en Nieuwelingen

HENDRIK IDO AMBACHT (13 juni).1970

               Cees Rentmeester snelste in Hendrik Ido Ambacht

De bij ons weten eerste wegwedstrijd voor profs in Hendrik Ido Ambacht heeft een toch alleszins aardige aanblik geboden. Er werd door het deelnemersveld (een dikke 50 man) wat men noemt “lekker gefietst”. Ontsnappingen bij de vleet en ten­slotte een winnaar met wie men zeker te voorschijn kan komen. Namelijk Cees Rentmeester uit Ovezande, die het in het prille voorjaar bijzonder knap heeft gedaan op buitenlandse wegen.

Rentmeester, de man die terugkwam na een ernstige been­breuk, staat bij de niet-geselec- teerden van Caballero voor de Tour de France. Waarschijnlijk heeft dat de sympathieke Zeeuw zodanig geinspireerd dat hij koste wat het kost in Hen­drik Ido Ambacht alsnog zijn kandidatuur wilde stellen. Reeds na 20 kilometer verliet hij in gezelschap van Piet Hoekstra en de beide Belgen Julien Marien en Theo Verschueren de groep en al reed de laatste plat – kon zowaar met Polansky als „springplank” toch weer terugkomen – het viertal nam steeds meer afstand. Er werd zelfs een ronde genomen, spoedig na­gedaan door Jos van Beers, Gerard Koel, Adrie Wouters en Ge van der Winden. In het peloton schoof de wakkere Cees Rent­meester meteen in de voorste rijen en toen Johnny Brouwer en Bart Zoet ook aanstalten gingen maken om een “tourtje” te pakken, wipte Rentmeester zeer attent mee. Ook Hoekstra, wat betreft Caballero in dezelfde omstandigheden verkerend als Rentmeester, wilde meegaan met deze “expresse”, doch werd door pech achteruit geworpen.

In de slotfase wisten ook nog Gerard Koel, Ge van der Winden en Adrie Wouters opnieuw weg te komen, waarbij voor hen de strijd om de 2e, 3e en 4e plaats in het geding kwam. Tegen Rentmeester behoefden zij niet meer te ageren, hij had ook op hen een ronde voorsprong en won aldus onbedreigd deze door vele toeschouwers gadegeslagen wielerronde. Bron: Foto Koos

 

1970

ProfessionalsAMATEURSDAMES
1C. Rentmeester16Jan Janssen1Bert van Dorth1Keti Hage
2Gerard Koel17Jan Serpenti2Peter Gödde2Bella Hage
3A. Wouters18J. van Nueten (B)3Harry van Leeuwen3H.Hondeveld
4Ge v.d. Winden19André van Midden4Wim Bravenboer4F. Verlot
5Theo Verschueren (B)20G. Deene5André v.d. Spiegel5M. Dawns
6J. van Beers216Ton v.d. Valk6E. Helder
7Piet Hoekstra227Jan Zoons7T. Hardeman
8J. Marien (B)238Rudie Librechts8J. Jonkers
9Bart Zoet249P. Edwards9T.v.d. Plaat
10John Brouwer2510A. de Waard10T.Smulders
11Frits Hoogerheide2611R. Cornelissen
12Willy v.d. Bossche (B)2712
13Daan Holst2813
14Richard Bukacki2914
15J.van der Flaas15
Scroll Up